Familie Vlaar


Schuin tegenover ons woonde de familie Vlaar, die een bescheiden groentewinkel dreven. Vader Vlaar verbouwde zelf de groenten op een terrein aan het eind van de Drieboomlaan en ook zoon Piet rolde als vanzelf in het bedrijf. In die tijd was net het fenomeen supermarkt voorzichtig in opkomst, waar de mensen nog erg aan moesten wennen. Piet Vlaar, gesteund door zijn vrouw Gre, die als een doortastende tante door het leven gaat, zag daar echter wel brood in en om die reden werd de zaak dan ook al snel drastisch uitgebreid.

Ook mijn vader heeft menig uur in het nieuwe bedrijfsonderkomen doorgebracht, teneinde zijn beroep als schilder ook in de avonduren te gelde te maken. De nieuw opgezette supermarkt werd drukbezocht, zodanig dat niet zo gek veel later de zaak nog verder werd uitgebreid tot een echte grote supermarkt. Vanwege het succes wordt een filiaal geopend, waarna er nog vele zullen volgen. Uiteindelijk heeft het bedrijf z'n hoofdvestiging op Hoorn 80, waar ook de eigen bakkerij is gehuisvest. Uiteindelijk wordt in 1982 het gehele bedrijf, dat dan 13 vestigingen heeft, overgenomen door DekaMarkt, dat in 2005 het "filiaal Drieboomlaan" zal sluiten.

Piet en Gre Vlaar zijn inmiddels eigenaars geworden van het tenniscomplex aan de Holenweg, waar met dezelfde ondernemingszin iets tot stand is gebracht wat menigeen voor onmogelijk had gehouden.