Familie Kersten

Foto bij Dekker en Kersten bij Drieboomlaan

Naast de familie Dekker woonde een gezin, dat tot de chiquere families behoorde: de familie Kersten. Niet dat ze bekakt waren, maar ze waren zeer zichtbaar niet van die voetbaltypes, zoals de meesten van ons dat wel waren.De heer Kersten zat in de Sociale Wetgeving, waarbij hij met name toezicht hield op de uitvoering van de ziektewet, was werkzaam voor het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (S.F.B.) en werd veelvuldig bij geschillen opgeroepen en deed dat door heel Noord-Holland. Mevrouw Kersten, een stijlvolle dame die hem altijd terzijde stond was dagelijks actief om het gezin te runnen en samen hadden ze twee zoons: Wim en Evert (Eef). Van Wim weet ik niet veel meer dan dat ie psycholoog is geworden, nog steeds aan hockey doet en twee zoons heeft die ook beiden psycholoog zijn geworden. Altijd leuk op een verjaardag.

Evert, die wij kenden als Eef, had altijd de uitstraling van een hockey-boy. Goed gekleed, mooie trui, leuk bijpassend sjaaltje en goedgehumeurd. Als Youp van het Hek het heeft over die hockeyfiguren moet ik altijd aan Eef denken, maar dan wel in de goede zin des woords. Eef had een innemende glimlach, die hem ongetwijfeld van dienst is geweest bij ontmoetingen met de andere sexe en wellicht ook in zʼn latere leven, want Eef is een succesvol zakenman geworden.Hij heeft tegenwoordig een groot eigen cateringbedrijf met heel veel personeel (OSP Catering in Hoofddorp), is keurig getrouwd met een ongetwijfeld charmante vrouw (kan niet mis) en heeft een zoon en een dochter. Zijn zoon is woonachtig in Amsterdam aan de Nassaukade en zijn dochter woont ook in Amsterdam, om precies te zijn in de Jordaan. Mevrouw Kersten is overigens nog steeds woonachtig aan de Drieboomlaan

Naast de familie Kersten heeft een tijdlang Willem Freese (broer van Jan Freese over wie u nog iets kunt lezen bij het stukje over de Tweeboomlaan) gewoond, wiens honden niemand konden ontgaan.