Famile Braakman

Een hele bekende familie in de Merensstraat was ook de familie Braakman. Vader en moeder Braakman waren heel aardige mensen. Ze hadden verschillende zoons (geen idee of er ook dochters zijn), o.a. Adrie Braakman, bij iedereen in de regio Hoorn wel bekend als de uitbater van de Stadskroeg aan het Kerkplein. Ook had je John Braakman. Tegenwoordig heeft John zijn eigen bedrijf en wil ook nog wel eens vertoeven in de kroeg van zijn broer Adrie. John is ook bekend als drummer van de band The Blue Devils, die nog steeds (of wederom) actief is. Een heel mooi verhaal van Adrie Braakman wil ik u niet onthouden. In de kroeg van Adrie kwam ook regelmatig een vriend van mij, tevens zanger van onze band, Cees Dekker. Cees had in die tijd verkering met een meisje, dat fotograferen als hobby had. Adrie Braakman maakte deel uit van een visclub, die de prachtige naam "de Slappe Wurm" droeg.

Tijdens een van de vele viswedstrijden was de fotograferende vriendin van Cees uitgenodigd om foto's te komen maken van het spektakel, hetgeen ze ook met veel enthousiasme gedaan heeft. Nou ging niet lang na dit gebeuren de verkering uit tussen Cees en het meisje en Adrie Braakman begon zich toch een beetje zorgen te maken over de fotoreportage. Maar ondanks pogingen van Cees om toch in het bezit te komen van die zo gewenste foto's kwam het er niet van. Dat bleef Adrie duidelijk dwars zitten. Het knaagde aan hem, zoveel was wel duidelijk. Maar ja, de tijd verstrijkt en omdat Cees inmiddels als reisleider in Spanje werkte spraken de beide mannen elkaar ook niet meer, maar het toeval wilde dat Adrie tijdens een vakantiebezoek aan Spanje uitgerekend Cees Dekker als reisleider kreeg. Cees hield een toespraakje voor alle vakantiegangers, waarbij hij ook het een en ander uitlegde over excursies en andere uitstapjes. Na zijn uitvoerig betoog deed hij een rondvraag en zo kwam het dat ook Adrie Braakman de gelegenheid kreeg om aan Cees een vraag te stellen. En wat was de vraag daar aan de zonovergoten Spaanse kust temidden van vele vakantiegangers: "Cees, hoe zit het met de foto's van de Slappe Wurm?" Na over de eerste hilariteit te zijn gekomen hebben beiden het na al die tijd kunnen doorspreken. Cees had het leuk opgevat en Adrie had dan toch zijn hart eens kunnen luchten.

Als u nog eens in de Stadskroeg mocht belanden, dan zal Adrie u dit verhaal met veel genoegen weer uit de doeken doen, waarbij zijn prachtige vrouw Marijke altijd weer instemmend zal knikken.

Families Merensstraat